Beachtennis

Wat is beachtennis?

Beach tennis is een snelle racketsport in het zand en wint met recht steeds meer populariteit in Nederland. Er worden toernooien gespeeld door heel het land en elk jaar wordt er op strand gestreden om de titel op het NK.

In sommige landen als Italiƫ of Braziliƫ is het zeer populair en het is dan ook een spektakel om de topspelers te zien spelen. De sfeer op de velden en de toernooien is te vergelijken met beachvolleybal en ontaard met regelmaat in een groot feest. Het grootste toernooi van de wereld word ieder jaar in november op Aruba georganiseerd en spelers van over de hele wereld komen naar het eiland voor dit fantastische evenement.

Beachtennis wordt gespeeld in dubbels of in singels op een veld van 16 x 8 meter, net als beachvolleybal. Het net hang op een hoogte van 170 cm en de puntentelling is zoals bij tennis, maar dan zonder de advantage bij deuce. De bal stuitert niet waardoor het een snel spel is. Er worden meestal 2 sets tot 6 gespeeld, bij gelijkspel word er een derde set gespeeld.

Training

Vanaf januari 2020 zal bij BTS training gegeven worden op vrijdagavond door Dyvand Koolman, een topspeler uit Aruba, hij staat op plaats 148 van de wereld ranglijst. Dyvand heeft altijd les gegeven op Aruba bij The Caribbean Beach Tennis School en wil dit graag in Nederland voortzetten naast zijn studie Sport Management.

De trainingen vinden plaats bij Lindobeach en zullen op verschillende niveaus gegeven worden. In het voorjaar en de zomer verhuizen we naar het strand van Scheveningen en /of Houtrustbeach.

Meer informatie over deze trainingen, toernooien o.a. in Lindobeach en speciale clinics worden geupdate via de facebook pagina van BTS

Beach Tennis Scheveningen (BTS) is de lokale samenwerkingspartner in Lindobeach voor beachtennis.

Introductie les

Ken je de sport nog niet en lijkt het je leuk om te kijken of het wat voor jou is? Geef je dan op voor een introductie les via onderstaand formulier. Nadat je aanmelding is verwerkt ontvang je van ons een bevestiging.

Toernooi Agenda

Zowel bij Lindobeach als andere locaties worden er deze winter toernooien gespeeld, hieronder de toernooien van deze winter.
https://www.knltb.nl/tennissers/beachtennis/beachtenniskalender/

Aanmelden